בני זוג תל אביבים החליטו לעשות את המעבר המיוחל מדירה עירונית לבית פרטי בהוד השרון. השניים שחיפשו את הבית המושלם, הגיעו לנכס במצב מעולה בעיר שכמעט לא נזקק לשיפוץ. במקביל הם מצאו בית אחר ודי בנאלי שנמצא במיקום טוב בהרבה.

הבית בהוד השרון. מנכס בעייתי ליצירת אמנות | צילום: לירן שמש

רגע לפני שהם כבר סגרו על הנכס הראשון, הם החליטו להיכנס למשרד עיצוב והאדריכלות של הלל אדריכלות, והיתר, אפשר לומר, היסטוריה. "ראינו את שני הנכסים, ופסקנו חד משמעית לטובת הנכס השני, הבעייתי. מה שהוביל אותנו להחלטה הזאת היה המיקום הטוב של הנכס,הנוף הירוק הנפרש שניבט ממנו והמרחבים שהיו בו", מספרים היום בהלל אדריכלות.

לאחר שנבחר הבית, התפנו המעצבות להפוך את 300 מ"ר הבנויים שלו (המגרש כולו מתפרש על פני 380 מ"ר), לבית אותו בני הזוג רצו. עם המעבר להוד השרון, היה ברור לבני הזוג כי הם מחפשים פיצוי בדמות אווירה כפרית אותנטית ובית מרווח ונינוח, ההיפך המוחלט מהעיר הצפופה והרועשת.

המטבח החדש מול הישן. שינוי יוצא דופן | צילומים: לירן שמש, פרטי

הפלוס הגדול הייתה העובדה שהבית צופה על שדות פתוחים ופארק ירוק רחב ידיים, אבל המינוסים היו לא פחות מובהקים. כך למשל הכניסה לבית לוותה במעבר במדרגות רבות ולא נעימות, הכניסה הייתה צדדית, והחלל המרכזי הגדול היה לא מאורגן. החומרים שנבחרו לשוות לבית את המראה הכפרי הם ריצופים של עץ, אבן וחלונות ברזל. והתוצאה היא השתאות על זמנית.

חדרי האמבט. מראה נקי | צילומים: בני אדם

ראשית נהרסו מדרגות הכניסה ונפרסו מחדש, בדרך טבעית ומדורגת. דלת כניסה מברזל החליפה את הבנאליות, ונתנה לבית תחושה דרמטית וחד פעמית. החלל המרכזי עוצב מחדש, ונפתח בדרך מקסימית אל הגינה שתוכננה על ידי מעצב הגינות, רובין פורמן. אבל באמת שמילים כשלעצמן, לא יעשו חסד, עם המהפך שבוצע בנכס.

המרפסת מסוויטת ההורים. הוד שרון פינת טוסקנה | צילומים: עודד סמדר ולירן שמש

קומת החדרים העליונה עוצבה מחדש בדרך מרווחת וצבעונית, כשמסוויטת ההורים יוצאת מרפסת אינטימית שמשקיפה על נוף ירוק ואינסופי. שלושת ילדי המשפחה חולקים שני חדרי שינה וחדר רחצה משותף. דגש רב ניתן על עיצוב חדרי הרחצה, כאשר טיח מרבלייט מושם על הקירות ומייצר מראה נקי וייחודי.

פינת האוכל | צילום: לירן שמש

משירה מוסקל והדס רוט, בעלות משרד הלל אדריכלות, הוסיפו: "בסיכום התהליך המשותף, אנחנו יכולות לומר בסיפוק רב, שהבית שיצרנו יחד מתאים לבעליו ולמשפחה באופן מושלם, למרות שמראש לא יוצר עבורם. זה היופי מבחינתנו באפשרות לקחת נכס קיים ולספר את הסיפור שלו מחדש, בכתב יד אחר".

ניתן ליצור קשר עם הלל אדריכלות בקישור המצורף כאן.

חדר הילדים המחודש. מרווח וצבעוני | צילום: לירן שמש

הסלון הישן | צילום: באדיבות הלל אדריכלותהחלל המרכזי החדש. אי אפשר להשוות |צילום: לירן שמש