"הדירה נראתה כל כך רע, שבעלי ציין באדישות שאילולא היה מכיר אותי וסומך עליי, לא היה רוכש את הדירה הזו מעולם", כך מעידה הדס רוט, שותפה במשרד "שירה מוסקל והדס רוט - הלל אדריכלות", לגבי הנכס שעליו שמה עין. בכל זאת, לדופלקס המוזנח אמנם היה המון פוטנציאל, 140 מ"ר פלוס 30 מ"ר מרפסת, אבל כל קשר בינו לבין התוצאה הסופית, נראה כמו מדע בדיוני. 

סלון הדירה אחרי המהפך | צילום: עודד סמדר, באדיבות הלל אדריכלות

רוט, שגילתה שאין מי יודע מה דרישה לדירה הסתמית הניבטת מתמונות ה-לפני, החלה לחכך ידיה בנמרצות, לקראת אחד המהפכים שהיא רגילה לעשות בעבודה, אלא שהפעם דובר בדירתה שלה, וכמו בעבודתה, לא היה מקום לפשרות.

"אחרי שראיתי אותו, כבר לא הצלחתי להחזיר את הגלגל לאחור. רצו לי בראש תכניות, חתכים ופתרונות. הדירה המוזנחת כבר הפכה בראש שלי לארמון פרטי למשפחתי האהובה", מציינת רוט ומוסיפה "לשמחתי הרבה, אף אחד חוץ ממני לא ראה את זה".

המדרגות לפני המהפך | צילום: עודד סמדר

הדרך אל דירת החלומות של הדס עברה בהריסת המדרגות שהיו מאוד דומיננטיות בחלל הבית, ובתכנון גרם מדרגות שחור קליל. כך גם עבר המטבח שיפוץ מאסיבי מהכבדות המקורית שלו, אל משהו שמזכיר ישיבה על בר בבית קפה. חדר הכביסה הפך למזווה, ופינת האוכל השקיפה על המטבח והסלון כמרחב משותף. כל פרט שהוסיפה לדירה השיל ממנה את הכבדות ונתן לה תחושה קלילה ונעימה.

בין אם זה ניתוק יחידת ההורים מיחידות הילדים, או הגשר המשקיף על הסלון מהקומה השנייה, התחושה שמתקבלת כשצופים בדירה המשופצת היא כאילו נכנסנו לתוך קומדיה רומנטית. כל קשר בין המקור הממוצע והמשעמם למה שהתקבל בסופו של השיפוץ, מקרי בהחלט.

המקלחת אחרי השיפוץ ולפני (במלבן הקטן) | צילום: עודד סמדר

רוט אמרה על הקו העיצובי שהוביל אותה במהפך הכולל של הדירה:

"חלמתי להביא קצת ניו-יורק אלי הביתה,ואני מרגישה שהצלחתי. קיר הלבנים, הברזל השחור, המדרגות התעשייתיות והמראה הכללי מזכירים לופט אורבני מהסרטים. כיף לי לחיות בתוך הסיפור הזה ולהיות מוקפת בחומרים אהובים.

"בחרתי בחומרים טבעיים שאף פעם לא פג תוקפם: אבן, ברזל, עץ ולבנים כדי ליצור דירה קלאסית ולא טרנדית. כזו שתתיישן יפה בשנים הבאות".

המעצבת הדס רוט. עיצבה לעצמה חלום | צילום: עודד סמדר

"אף פעם לא הייתי בן אדם של הרבה צבעים ולכן בצורה הטבעית ביותר נמשכתי לבחירות שכללו את השילוש הקדוש שלי- שחור, לבן ועץ. בין לבין שילבתי בנועזות גם כמה אפורים כשהשיא הוא שילובו של הצבע הכחול, שכובש בעדינות את הדירה ומפיח בה חיים ורעננות.

"אחרי קרוב לעשרים שנה בהן אני בוחרת, מעצבת ומחליטה לאחרים, היה לי קצת קשה להחליט עבור עצמי. אחרי הססנות קלה בצעדים הראשונים התמונה שחלמתי התחילה להתבהר מול עיני. ידעתי שאני מחפשת קלילות, אורבניות ואפילו דרמטיות. יחד עם זאת הרגשתי שלצורך קבלת ההרגשה ביתית, אני רוצה שפרטי הנגרות יהיו עשירים ועם אישיות משלהם, וכך זלג הסגנון הכפרי לתוך דירתי האורבנית".

הדירה של הדס רוט | צילום: עודד סמדר

ניתן ליצור קשר עם הלל אדריכלות בקישור המצורף כאן.

חדר השינה אחרי ולפני (במלבן הקטן) . קשר מקרי | צילום: עודד סמדר