העוגיות הכי קלות להכנה והכי מפתיעות. המליחות המעודנת שמקפיצה את טעמי החמאה והשוקולד, הופכים את העוגיה לטעימה במיוחד, עם טעמים עשירים, ארומה נפלאה והעוגייה האולטימטיבית ליד הקפה ובכלל.

עוגיות חמאה מלוחה עם צ’אנקים של שוקולד

מה צריך?

200 גרם חמאה מלוחה

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

200 גרם קמח

100 גרם אגוז מלך טחון

170 גרם שוקולד חלב קצוץ בעזרת סכין

לגלגול:

ביצה

סוכר חום

עוגיות חמאה מלוחה עם צ’אנקים של שוקולד. צילום: אלונה זוהר

איך מכינים? 

בקערת מיקסר עם וו גיטרה לעבד את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד קבלת תערובת קרמית. להוסיף את הקמח והאגוזים הטחונים. לעבד עד קבלת בצק. להוסיף את השוקולד ולאחד.

להניח את הבצק על משטח עבודה. לגלגל אותו לנקניק ארוך בקוטר של 8 ס”מ ולהניח במקפיא לשעתיים..

למרוח את הגליל בביצה טרופה ולגלגל אותו בסוכר חום. לחתוך לפרוסות בעובי של 3 ס”מ.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שיזהיבו.

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.