רוטב עגבניות טעים הוא בסיס טוב לכל כך הרבה מאכלים: ירקות או קטניות ברוטב, שקשוקה, רוטב לקציצות, רוטב לממולאים, מרק עגבניות, רוטב לאטריות, לזאניה, פיצה ועוד כיד הדמיון. אז לכבוד עונת העגבניות שגדלות כאן בשפע ובשמחה קבלו את המתכון שלי לרוטב עגבניות בסיסי ללא כל תוספת סוכר. 

רוטב עגבניות בסיסי ובריא

כמות : כליטר + (אני מכינה כמות גדולה ואת מה שלא משתמשת מייד שומרת בהקפאה לשימוש עתידי)

זמן ההכנה: כחצי שעה

מה צריך?

2 בצלים גדולים מאוג חתוכים גס

2 גזרים (ניתן להחליף בבטטה בינונית)

2-3 שיני שום חתוכות גס

8-10 עגבניות בינוניות חתוכות גס (ניתן לשלב גם שרי לגיוון בטעם)

צרור פטרוזיליה או עלים אחרים לבחירתכם

כשתי כפיות מלח

כפית כורכום

שמן זית

רוטב עגבניות בסיסי ובריא. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

במחבת או סיר גדול שמים כמות נדיבה של שמן זית.

מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף.

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד כמה דקות.

מוסיפים את השום ומערבבים.

מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומכסים.

מבשלים עד להתרככות הירקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה ומכסים לעוד כמה דקות.

מכבים את האש, מקררים מעט, טוחנים היטב בבלנדר.

מעבירים לצינצנות זכוכית ומאחסנים במקרר או במקפיא עד לשימוש.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.