מרק קובה. תודו שגם אתם חושבים שזה אחד מפלאי היקום. אבל מה - כמה טעים, ככה ווג'עראס.

לפני כמה שנים מצאתי מישהי באיזורי שמכינה מרק קובה צמחוני וטעים טעים (מאז הספקתי לצרף אותה לצוות המבשלות שלי ומרוב שהיא עסוקה כבר אין לה זמן לגלגל קובות. גול עצמי, אני יודעת!).

אבל להתחיל להכין קובות בעצמי זה פחות הקטע שלי. אבל מה כן? כמעט מנחם באותה מידה זה להכין מרק בטעמים דומים - לימון, סלק, טעמי "אדמה" חורפיים ומנחמים. מוזמנים להכין אותו ואם אתם מוצאים איפה לקנות באיזור רחובות מרק קובה צמחוני ואיכותי - ספרו לי ותזכו לאהבתי הנצחית.

מרק סלק חמצמץ. צילום: תום בעבור 

מרק סלק חמצמץ 

2 בצלים גדולים

4-5 שיני שום

שורש סלרי + גבעולים

5 סלקים בינוניים

5 גזרים גדולים

2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר

1 כף סילאן ללא סוכר

3-4 עלי דפנה

כפית גדושה זרעי כוסברה כתושים

לימון פרסי שחור

כף מלח

קורט פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:  

קולפים וקוצצים גס - בצל, שום, שורש סלרי. קולפים וחותכים לקוביות בינוניות סלקים וגזרים, את הלימון הפרסי חוצים לשניים.

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום ושורש סלרי. אחרי דקה מוסיפים את הדפנה, זרעי הכוסברה, והלימון הפרסי ומערבבים טוב. מבשלים על אש קטנה 2 דקות ומוסיפים את שאר הירקות.

בינתיים קוצצים גס גם את גבעולי הסלרי ומוסיפים אותם לסיר יחד עם רסק עגבניות, פלפל שחור וסילאן.

מערבבים טוב ואז מכסים את תכולת הסיר במים ומוסיפים עוד 2 כוסות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול אם נדרש.

המלצה חמה: להוציא את עלי הדפנה והלימון הפרסי ולטחון למרקם קרמי ומנחם.

משחקת בסירים – בישול ביתי בריא

תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא