גאלט ירקות וקשיו טבעוני. צילום: תום בעבור

יום שני הוא יום הבישולים שלי. מה זה אומר? שאני אוהבת מקרר מלא באוכל... זה עושה לי נעים בבטן ורגוע בראש.

אז פעם בשבוע, אני מתייצבת אחר הצהריים במטבח וממלאת את המקרר במטעמים ל(כמעט) כל השבוע.

לרוב אני מתכננת הכל מראש יפה יפה, בודקת מה יש וחושבת מה אני יכולה לעשות מזה שיתאים גם לי, וגם לאיש וגם לילדים וגם ללו"ז של אותו שבוע. אבל לפעמים יש הבלחות של ספונטניות כיפית.

אחת מהן היא הגאלט הזה שנטרף תוך שניות, והוכן משאריות של בצק שהיו במקרר ומכמה ירקות שחיכו שמישהו יגאל אותם.

מה זה גאלט? במקור - עוגה מבולגנת ולא מסודרת של בצק שמונח בערך עם פירות שמונחים בערך ומבעבעים ביחד בתנור לכדי יצירה מתוקה ונהדרת. וכאן - קיש מלוח במילוי מבולגן, עם פלפלים ופטריות וקרם קשיו, טעים טעים. והכל טבעוני לגמרי.

ונהנים!

משחקת בסירים – בישול ביתי בריא

תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו