מארחים בימי חול המועד או מטיילים עם הילדים ורוצים לקחת איתכם קינוח מתוק וקל להכנה? הנה מתכון מנצח באדיבות עלית והבלוגרית והקונדיטורית נטלי לוין.

כדורי שוקולד לפסח

200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לפרווה)
250 גרם עוגיות יין מרוסקות
קוקוס טחון לציפוי

כדורי שוקולד כשרים לפסח. צילום: נטלי לוין

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

מוסיפים עוגיות מרוסקות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

מצננים את העיסה במשך כ-30 דקות במקרר להתייצבות.

מגלגלים כדורים בגודל אגוז ומצפים בקוקוס טחון.

טיפים:

במקום עוגיות יין אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן באותה כמות.

במקום קוקוס טחון אפשר לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, אגוזים קצוצים או כל מה שאוהבים.

אפשר להכין את המתכון גם עם שוקולד חלב במקום שוקולד מריר באותה כמות. התוצאה תהיה מתוקה יותר.

שומרים את הכדורים בקופסה סגורה במקרר עד 10 ימים.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו