החגים והגעגועים לבית סבתא מובילים לפעמים לטעמים וריחות שלא מבקרים אותנו ביום יום. בפסח מדובר בעוגת המצות המפורסמת של סבתא, שפתאום מתחשק לנו להכין, ככה ללא הודעה מוקדמת.

אז אם בא לכם קצת קלאסיקה לחג - הנה המתכון כפי שעובר במשפחה, ובטח לא רק במשפחה שלנו.

צילום: shutterstock

עוגת מצות ושוקולד

המצרכים:

8-10 מצות

מעט חלב או יין אדום מתוק לטבילת המצות וריכוכן

100 גרם חמאה רכה

חצי כוס שמנת מתוקה

6 כפות קקאו

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

לקישוט: סוכריות צבעוניות, כמה שיותר. אפשר גם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

מכינים את קרם השוקולד: מערבבים את הקקאו עם החמאה והסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומוסיפים קקאו או סוכר, לפי הטעם.

שמים חלב או מעט יין אדום מתוק בתבנית אפייה. טובלים מצה אחת ומעבירים אותה לצלחת גדולה שטוחה, שעליה "נבנה" את העוגה.

מורחים על המצה את קרם השוקולד, בשכבה יפה ועבה. וממשיכים לטבול את כל המצות באותו האופן. אחרי שנגמרות המצות, מורחים טוב טוב את העוגה מלמעלה, ומקשטים אותה בסוכריות צבעוניות או בקוקוס.

אוכלים בהנאה ונזכרים בסבתא.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו