לאבטיח שלי שני טעמים: חמוץ ומתוק, בהכנת ריבת אבטיח - מהקליפות כמובן. האבטיחים טובים עכשיו ואפשר לראות על המדפים את הזן עם הקליפה העבה. הזן הזה מצוין לריבה ולחמוצים, ושניהם מתכונים עתיקים שאני אוהב מאוד להכין כשמגיעה לידיי קליפה בשרנית, עבה, צעירה ורעננה, כזאת שאי אפשר להתעלם ממנה ולהמשיך הלאה.

ריבת אבטיח. צילום: ריאן

כשנקרית לידי ההזדמנות אני מחלק ומכין שתי צנצנות: אחת לריבה והשנייה כבושים. אני מאמין שלא כולם יתחברו לשתי הצנצנות המשונות האלה, אבל הן מפתיעות ויש בהן מן החזרה במנהרת הזמן, לטעמים של פעם.

קליפות אבטיח כבושות עם גלידה